Ana Sayfa
Faydalı Bağlantılar

Faydalı Bağlantılar

Scopus, disiplin içi ve disiplinler arasındaki mevcut literatürdeki özetleri ve referansları ustaca derlemektedir. Scopus, ilgili ve güvenilir araştırmaları hızla bulur, uzmanları belirler ve güvenilir verilere, metriklere ve analitik araçlara erişim sağlar.

 

EBSCO, araştırmacılara veri tabanları, e-dergi ve e-paket abonelik yönetimi, kitap satın alma gibi hususlarda lider sağlayıcıdır. EBSCO, üniversiteler, kolejler, hastaneler, şirketler için önemli bir kaynaktır. 70 yılı aşkın bir süredir, kaliteli içerik ve teknolojiyi birleştirerek araştırmacılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

 

DOAJ, kaliteli içeriğin herkes için çevrimiçi olarak ücretsiz olarak erişilebilir olmasını sağlamayı taahhüt eden, büyüyen bir topluluk tarafından yönlendirilen, dünyanın dört bir yanından çeşitli açık erişim dergilerinden oluşan benzersiz ve kapsamlı bir dizindir.

DOAJ'ın misyonu, disiplin, coğrafya veya dil ne olursa olsun, dünya çapında kalite, hakemli, açık erişimli bilimsel araştırma dergilerinin görünürlüğünü, erişilebilirliğini, itibarını, kullanımını ve etkisini artırmaktır.

DOAJ, bağımsız olmayı ve tüm birincil hizmetlerini ve meta verilerini herkes için ücretsiz olarak sürdürmeyi taahhüt eder.

 

 

Web of Science, dünyanın en güvenilir yayıncıdan bağımsız küresel alıntı veritabanıdır. Dünyanın ilk alıntı indeksinin mucidi Dr Eugene Garfield'ın mirasının rehberliğinde, Web of Science en güçlü araştırma motorudur ve güvenli keşif, erişim ve değerlendirme için kütüphanenize sınıfının en iyisi yayın ve alıntı verilerini sunar.

Multidisipliner platformumuz bölgesel, uzmanlık, veri ve patent indekslerini Web of Science Core Collection’a bağlar. Kapsamlı platformumuz, 171 milyondan fazla kayıttan yaklaşık 1,9 milyar alıntılanan referanstan disiplinler ve zaman genelindeki fikirleri izlemenize olanak tanır.

9.000'den fazla önde gelen akademik, kurumsal ve devlet kurumu ve milyonlarca araştırmacı, yüksek kaliteli araştırmalar üretmek, içgörüler kazanmak ve kurumlarının ve araştırma stratejilerinin geleceğini yönlendiren daha bilinçli kararlar almak için Web of Science'a güvenir.